INTRODUCTIE

Het Cerebrale Parese Expertisecentrum!

Het Cerebrale Parese (CP) Expertisecentrum biedt gespecialiseerde zorg, onderzoek en onderwijs op het gebied van Cerebrale Parese bij kinderen van 0 t/m 18 jaar. Kinderen met CP ondervinden belemmeringen in het dagelijkse leven. Wij evalueren wat wel of niet goed lukt en wat kan gebeuren om een kind de mogelijkheden te geven zich zo goed mogelijk te ontwikkelen. Goede zorg en behandelen op maat staan bij ons centraal, met als uiteindelijk doel dat het kind, en het gezin, zo goed mogelijk kunnen meedoen in dagelijkse activiteiten in de eigen leefomgeving. Onze focus is scherp gericht op optimale participatie voor kinderen met CP. 

Voor CP zijn we een landelijk, door het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, erkend expertisecentrum.

WAT IS CP?

Cerebrale Parese

Cerebrale Parese (CP) is een houding- en bewegingsstoornis die veroorzaakt wordt door beschadiging of afwijkende aanleg van de hersenen. CP ontstaat in de vroege ontwikkeling van een kind – tijdens de zwangerschap, de geboorte, of in het eerste levensjaar. CP is in Nederland de meest voorkomende oorzaak van (motorische) beperkingen bij kinderen. Vaak zijn er ook andere problemen, zoals epilepsie, leerproblemen en/of problemen met de communicatie.

WAT WE DOEN

Gespecialiseerde zorg, onderzoek en onderwijs

Onderzoek
Onderwijs
OVER ONS

Wie zijn wij?

Ontdek wat onze visie en missie zijn, leer onze specialisten kennen en lees meer over onze projecten en wat wij nog meer doen

CP_team_groot-1024×576
Lees Meer

Wilt u de CP Expertisecentrum nieuwsbrief lezen?

Gemiddeld 1 of 2 keer per jaar komt onze CP expertisecentrum nieuwsbrief uit. Ontdek hoe ver wij zijn op het gebied van Cerebrale Parese bij kinderen van 0 tot en met 18 jaar en lees hier onze laatste nieuwsbrief.

Blijf het gehele jaar op de hoogte!